KONYA / CİHANBEYLİ - Taşpınar Kavaklı İlkokulu

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi okulumuzda yapılan törenle kutlandı. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm şehitlerimiz rahmetle anıldı.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşını kabulü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra günün anlam ve önemini belirten yazılar ve şiirlerle program devam etti.

Türk Kurtuluş Savaşının en çetin döneminde, bir millî marşa duyulan gereksinmeyi göz önüne alarak yazılan ve bizlere armağan edilen bu milli marşı, öğrencilerimiz hep bir ağızdan coşku ve gururla okuyarak Mehmet Akif Ersoy’u saygıyla andı.

Şbt

Öğrencilerin şiirleri ve gösterileriyle sivil savunma haftası kutlandı. Deprem tatbikatina öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Ara

3-A Sınıfı öğrencilerimizin Sınıf Öğretmenleri Ayşe Mine BAHAR BUZKAN önderliğinde hazırlamış oldukları "Hayalimdeki Ev" sergimiz açıldı. Öğretmen ve öğrencilerimizi bu çalışmalarından ötürü tebrik ederiz.

Ara

Okulumuz öğrencilerine yönelik olarak Jandarma Trafik ile  işbirliği yapılarak eğitim verildi.

Ara

Yerli malı; Ülkemizde yetişen, üretilen, yapılan her türlü ürünün bez, kumaş, eşya gibi mallardır. Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası (Yerli Malı Haftası) 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye´de tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır.

Okulumuz öğretmenleri,öğrencileri ve velileri  Yerli Malı Haftasını  kutlamak için çeşitli etkinlikler yaptılar.Yaptıkları etkinlilerle bu haftayı anlamına ve amacına uygun bir şekilde kutlanmasını sağlayan herkesin ellerine sağlık.

Kas

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yürütülen program kapsamında veli izni olan öğrencilerimize florür uygulaması, tüm çocuklarımıza diş muayenesi yapıldı. Dişlerini korumalarının önemi ve bakım önerileri diş hekimimiz ve hemşirelerimiz tarafından öğrencilerimize anlatıldı. Bu çalışma için okulumuz olarak teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzda 24 Kasım Öğretmenler Günü bugün yapılan programla kutlandı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler ve yazılar okundu.

Kas

Belediye Başkanımız Mehmet KALE tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladı.

Kas

Okulumuz 4/A sınıfı öğrencileri sınıf Öğretmenler Fatma ÖZDEMİR önderliğinde hazırlamış oldukları milli kültürel değerler sergisinin açılışı gerçekleşti. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenimizi bu güzel çalışmalarından ötürü tebrik ederiz.

Kas

Okulda diyabet programı kapsamında öğrencilerimizi bilinçlendirmek için ilgili linkte verilen videolar izletildi.

Kas

Okulumuz öğrencilerine yönelik Konya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro kulübü tarafından Medeniyet Okulu projesi kapsamında "Kardeşlik" temalı tiyatro sahnelendi. Tiyatro gösterisi öğrencilerimiz tarafından büyük ilgiyle izlendi.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 79. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.

Ekm

Tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da Cumhuriyetimizin ilanının 94. Yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Kas

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında boğmaca, difteri, kızamık, kabakulak, tüberküloz, çocuk felci, hepatit A, hepatit B, suçiçeği, Hemofilus influenza tıp b´ye bağlı hastalıklar ile Streptokokus pnömoma´ya bağlı invaziv pnömokokal hastalıklara karşı aşı uygulanmaktadır.
Okul çağındaki çocukların bireysel sağlığı ve toplumsal sağlığı açısından son derece önem arz eden aşı uygulamasının 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde; 1 inci sınıf öğrencilerine DaBT-İPA (difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci dörtlü karma) ve KKK (kızamık, kızamıkçık, kabakulak) aşıları uygulanmıştır.